Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πινέλα του makeup και πώς τα χρησιμοποιώ! pt.1!

Επειδή στην αγορά υπάρχουν άπειρα πινέλα, ακριβά ή φθηνά, φυσικά ή συνθετικά και έχω κάνει κατά καιρούς και επιτυχείς και πλήρως ανεπιτυχείς αγορές, θα σας μιλήσω για τα πινέλα που έχω, πώς τα χρησιμοποιώ και ποιά συστήνω για τις κοπέλες που ξεκινούν τη "συλλογή" τους τώρα, προκειμένου να αποκτήσουν την μέγιστη ποιότητα που μπορούν με την ελάχιστη τιμή.

Αρχικά να πω, πως ειδικά εαν έχετε προβλήματα με το δέρμα σας, τα πινέλα είναι ιδανικά -με την προϋπόθεση πως τα πλένετε σχολαστικά- για το makeup καθώς δεν τρίβετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας με αποτέλεσμα να μεταφέρετε επιπλέον μικρόβια σε αυτό.
Δε συνιστώ σφουγγαράκια σε καμία κοπέλα καθώς αυτά κι αν μεταφέρουν μικρόβια, και συνολικά κοστίζουν περισσότερο αφού κάθε 2 με 3 μήνες χρειάζονται αντικατάσταση.

Ξεκινάω.

Τα κυριότερα πινέλα κατ εμέ, είναι τα πινέλα με τα οποία βάζετε το foundation, καθώς διαμορφώνετε τη βάση πάνω στην οποία θα κάνετε το μακιγιάζ σας, και εαν αυτη είναι κακή, ό,τι και να κάνετε μετά θα είναι κακό.
Εγώ χρησιμοποιώ δύο είδη πινέλων. Για το foundation σε μορφή πάστας, που είναι δηλαδή πολύ πηχτό και συνήθως σε βαζάκι χρησιμοποιώ ένα πλατύ και σκληρό πινέλο, που βοηθά στο άπλωμα. Δε το συστήνω για υγρό foundation καθώς δε συγκρατεί προϊόν ανάμεσα στην τρίχες του και απλά πασαλείβει το πρόσωπό σας.
Για το υγρό foundation και για αυτό που μόλις στεγνώσει αφήνει την αίσθηση πούδρας, χρησιμοποιώ δύο πινέλα (εκ των οποίων το ένα σκέφτομαι να υποβιβάσω σε πινέλο highlighter) τα οποία έχουν κοντές τρίχες και είναι αρκετά πυκνά ώστε να συγκρατούν το προϊόν και να το απλώνουν στο πρόσωπό σας σταδιακά όσο το δουλεύετε. Αυτά είναι τα αγαπημένα μου πινέλα καθώς εκτός από το άπλωμα, δίνουν ομοιόμορφη όψη και δεν αφήνουν γραμμές. Και τα τρία μαζί είναι αυτά!

Το πρώτο από αριστερά είναι το πινέλο που χρησιμοποιούσα για ένα χρόνο και τώρα θέλω να το χρησιμοποιώ ως πινέλο για το highlighter, είναι από τα H&M και δυστυχώς πάνω του δεν έχει κάποιο διευκρινιστικό όνομα.
Το μεσαίο, είναι το καινούριο μου πινέλο για υγρό foundation, έχει καταπληκτική ποιότητα και δεν αλλοιώνεται παρόλο που το έχω πλύνει αρκετές φορές με κρύο και καυτό νερό. Είναι το "expert face brush" της Real Techniques.
Τέλος το δεξί πινέλο είναι το πινέλο για το πιο πηκτό foundation είναι το πινέλο "foundation 110" από τα Sephora.

Επόμενη κατηγορία σημαντικών πινέλων, είναι τα πινέλα της πούδρας, γιατί εαν καταφέρετε και φτιάξετε μια ομοιόμορφη βάση, τι χειρότερο από την παστωμένη όψη της πούδρας?
Γι αυτό το λόγο λοιπόν χρησιμοποιώ δύο ειδών πινέλα. Ένα πυκνό αλλα μαλακό για την ημιδιάφανη πούδρα, το οποίο παράλληλα κάνει blending με το foundation μου όσο περισσότερο το δουλεύω και "εξαφανίζει" την πούδρα, και ένα πολύ αραιό και φουντωτό, για την πούδρα σε σκόνη ή αλλιώς loose καθώς δεν συγκρατεί πολύ προϊόν και δεν γεμίζει το πρόσωπο με "μπαλώματα" πούδρας. Αυτό το πινέλο είναι επίσης ιδανικό για να σβήσετε κάποια σκίαση ή το ρουζ που σας έχει ξεφύγει, καθώς δεν το σβήνει με τη μία, αλλα αφαιρεί πολύ πολυ λίγη ποσότητα κάθε φορά!
Το πυκνό λοιπόν πινέλο, είναι το δεξί, και είναι το powder brush, της real techniques και το αραιό είναι το αριστερό και είναι το precise natural powder, απο τα Σεφορά.
Και τα δύο είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν μου έχει φύγει τρίχα ούτε μια φορά.

Επόμενη σημαντική κατηγορία, είναι το πινέλο του ρουζ. Αυτό γιατί είναι λεπτή η γραμμή που χωρίζει το χρώμα υγείας από το χρώμα του κλόουν. Πρόσφατα αγόρασα ένα καινούριο πινέλο, το οποίο είναι πολύ μαλακό, και έχει το ιδανικό κόψιμο ώστε να μη ξεφεύγει ποτέ το χέρι προς τη λάθος κατεύθυνση, και ήταν μια απ τις καλύτερες αγορές μου.

Είναι λοιπόν το blush brush από τη Real Techniques.
Τελευταίο πολύ σημαντικό πινέλο, είναι το πινέλο που κάνουμε τα κοψίματα στο πρόσωπο. Αυτα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς βάζοντας το make up και την πούδρα, καλύπτουμε όλες τις φυσικές σκιάσεις του προσώπου και αν δεν τις αποκαταστήσουμε, φαινόμαστε αφύσικες και αρκετές φορές χειρότερες από την πραγματικότητα. Γι αυτή τη δουλειά επέλεξα ένα λεπτό πινελάκι που χωράει ακριβώς στη γραμμή κάτω από τα ζυγωματικά μου, αλλα είναι και πιο λεπτό στην άκρη, οπότε μπορώ να κάνω και κοψίματα στη μύτη ή στο σαγόνι αν κάποια στιγμή θελήσω. 
Ναι είναι και αυτό από τη Real Techniques και είναι το setting brush.

Στο δεύτερο μέρος, θα σας μιλήσω για τα λεπτεπίλεπτα πινελάκια που χρησιμοποιώ είτε στο πρόσωπο είτε στα μάτια, και είναι δευτερεύουσας σημασίας!


Ποια είναι τα δικά σας βασικά πινέλα και πώς τα χρησιμοποιείτε? 





2 σχόλια:

  1. Το Expert Face Brush το θέλω! Πολύ καλό και χρήσιμο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. είδα οτι το χρησιμοποιείς και συ αυτό του H&M γι αυτο στο προτείνω ανεπιφύλακτα
      είναι 10 για να μη πω 100 φορές καλύτερο σε όλα, απλώνει σε μεγαλύτερη επιφάνεια, παίρνει περισσότερο προϊόν, είναι πιο εύκολο να το δουλέψεις, πλένεται πιο γρήγορα, είναι πιο μαλακό και αλλα πολλά που θα σου αναλύσω κατ ιδίαν <3

      Διαγραφή