Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Υγιή και λευκά δόντια φυσικά! Ή μήπως όχι?

Σίγουρα όλες μας κάποια στιγμή έχουμε πέσει στην παγίδα του χολιγουντιανού κατάλευκου χαμόγελου. Γι αυτό και όλες οι εταιρίες που ασχολούνται με τα δόντια έχουν και από μία ή περισσότερες λευκαντικές οδοντόκρεμες, τις οποίες ο κόσμος χρησιμοποιεί ασυναίσθητα, χωρίς να συνειδητοποιεί πως αυτές σταδιακά καταστρέφουν τα δόντια.
Τι εννοώ?

 Αυτές οι οδοντόκρεμες, το μόνο που κάνουν στα δόντια, είναι να τρίβουν την ανώτερη στιβάδα φορά με τη φορά, προκειμένου να αποκαλύπτεται ένα πιο λευκό στρώμα του δοντιού, ανεπηρέαστο από εξωτερικούς παράγοντες όπως ο καφές, το τσάι και το τσιγάρο. Αυτο σιγά σιγά αδυνατίζει τα δόντια, προκαλεί ευαισθησίες στις ακραίες θερμοκρασίες (παγωμένο, καυτό) και κάνει τα δόντια πιο ευάλωτα στην τερηδόνα. Ιδιαίτερα τα συστήματα λεύκανσης για οικιακή χρήση, καθώς μερικές φορές χρησιμοποιούνται χωρίς να τηρούνται οι οδηγίες και χωρίς μέτρο.

 Έτσι λοιπόν, αντί να βοηθάμε το χαμόγελό μας να λάμψει και να είναι υγιές, το καταστρέφουμε λίγο λίγο οικιοθελώς. Εναλλακτική λοιπόν υπάρχει, αλλα με λιγότερο θεαματικά αποτελέσματα. Αυτή είναι το βούρτσισμα των δοντιών με σόδα (μαγειρική σόδα) μία το πολύ δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι καθαρίζουμε από τους λεκέδες τα δόντια με φυσικό τρόπο χωρίς να τα βλάπτουμε. Μην ξεχνάτε πάντως να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, με μία καλή οδοντόβουρτσα, να τα καθαρίζετε με νήμα ιδανικά κάθε μέρα, και όταν τρώτε κάτι ιδιαίτερα γλυκό ή κάτι που προκαλεί λεκέδες όπως ο καφές ή το τσάι, να βουρτσίζετε τα δόντια σας το συντομότερο δυνατόν, για να ελαχιστοποιείται το κιτρίνισμα και ο κίνδυνος τερηδόνας. 

Τα είχατε σκεφτεί ποτέ όλα αυτά?


 Ευχαριστώ πολύ την Κα.Βασω Καλαρούτη, Χειρουργό Οδοντίατρο για τις πληροφορίες.

3 σχόλια:

  1. Great Post. You are having really Lovely Blog. Keep visiting my blog. I will too. Dear
    Dear, I am following your lovely blog. Hope you will follow back. xxx
    My blog new post up, click it & comment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μαγειρική σόδα βοηθάει πάρα πολύ το έχω δοκιμάσει και εγώ αρκετές φορές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά θέλει και αυτή μέτρο, γιατί είναι δυνατή σαν ουσία!

      Διαγραφή